Green-roofed brick home ‘disappears’ into the landscape

Antwerp-based studio Studio Okami Architects has unveiled a design that masterfully blends a house into its surrounding panorama. Constructed right into a sloped hill, the brick-clad and aptly named Sloped Villa makes use of an expansive inexperienced roof to assist the home “disappear” into its serene pure setting.

Situated in an idyllic space of Mont-de-l’Enclus in Belgium, the Sloped Villa got here to be after the owners, who bought an expansive, sloping plot of land, met with the architects and defined their imaginative and prescient of constructing an “invisible home” into the rolling terrain. “We love the view an excessive amount of to be constricted by predefined window sizes,” the purchasers stated. “We love the way in which nature shifts by the seasons on this plot. We love the tranquility … It will be largely for the 2 of us having fun with the dawn over the valley, however ensure our 4 grownup youngsters can keep over anytime.”

Associated: Gorgeous green-roofed house in Poland is embedded into the idyllic panorama

To carry the purchasers’ dream to fruition, the architects got here up with the concept to partially embed a easy, one-story quantity into the sloped panorama in order that it will barely jut out on one facet. With a rooftop lined in greenery, the house “vanishes” from sight from one angle whereas offering unobstructed views over the valley from the opposite.

The ensuing 3,000-square-foot home includes a wrap-around porch made out of domestically sourced bricks. The partitions boast floor-to-ceiling glass panels that create a seamless reference to the outside and let in loads of pure gentle and the panorama vistas that the purchasers adore a lot.

Inside, an open-floor plan makes the a lot of the important residing area, which includes a minimalist design. All through the house, impartial tones and sparse furnishings hold the give attention to the views. The bedrooms are “cave-like” but nonetheless profit from views and lightweight, and a soaking tub subsequent to a glass wall presents a further area to loosen up and unwind.